Джерело: Енергодарська міська рада

dsc0621

Рішенням міської ради затверджено бренд міста Енергодара.

З грудня 2017 року по теперішній час за кошти Фонду підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку за підтримки проекту «ПРОМІС» триває реалізація проекту «Створення позитивного іміджу Енергодара, як інвестиційно привабливого міста». В рамках проекту розроблено маркетингову стратегію м.Енергодара на період до 2025 року, бренд та слоган міста.

Робота з розробки бренду велася протягом року. Зокрема, було проведено анкетування серед різних категорій населення – працівників містоутворюючих підприємств, закладів бюджетної сфери, пенсіонерів та учнівської молоді міста. Аналіз досліджень показав, що містяни в переважній більшості віддають перевагу слову «енергія». У кольорових уподобаннях енергодарці перше місце віддали зеленому кольору.

Логотип та слоган міста Енергодара розроблялись дизайнерською групою, відібраною на конкурсній основі. За основу логотипа вибрано фігуру, яку утворюють орбіти атомів, яку можна побачити на фотографіях під мікроскопом. Крім того, ця фігура повторює етнічний символ з української вишиванки: восьмикутна зірка в українській вишиванці символізує сонце, є символом сили та енергії. Логотип повністю відповідає ключовій ідеї бренду, який підкреслюється слоганом “Даємо енергію”.

Запровадження та використання бренду сприятиме формуванню позитивного іміджу міста, створенню сприятливого клімату для зовнішніх інвесторів і місцевого бізнесу та підвищенню конкурентоспроможності місцевих підприємств.