Джерело: інформаційний портал «Про Бердянськ»

Новина 5_1
Новина 5_2Новина 5_3

Бердянськ відвідали заокеанські партнери – представники посольства Канади в Україні – менеджери та експерти Проекту ПРОМІС. Нагадаємо, з канадським проектом міжнародної технічної допомоги ПРОМІС (Партнерство для розвитку міст) Бердянськ співпрацює з 2015 року. В Україні його реалізує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

Загалом за підтримки канадських партнерів у Бердянську впроваджується 11 ініціатив та проектів. У тому числі: покращується якість надання адміністративних послуг, реалізуються проекти з поліпшення комунікації між владою та громадою, проекти з удосконалення медичного обслуговування. Зокрема, придбання моніторів пацієнта, створення сучасного тренінгового Центру, продовження модернізації холу дитячої поліклініки у Бердянському територіальному медичному об’єднанні.

Як підкреслила голова канадської делегації – заступник директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Бронвін Круден, поміч Канади Україні носить цілком зрозумілий характер.

«Допомагаючи Україні, ми допомагаємо собі. Окрім того, я завжди підкреслювала, що надаючи поміч Україні, Канада лише повертає те, що колись Україна надала їй. 1,3 мільйони канадців – мають українське походження. Багато з того, що ми знаємо про кооперативний розвиток у сільському господарстві, походить від тих українців, що колись переселилися до Канади. Тому в цілому – це поміч колишніх українців самім же українцям. А ми лише передаткова ланка у цьому процесі,» – зазначила Бронвін Круден.

Наразі у рамках розробленої стратегії міста до 2021 року намічена реалізація 82-х проектів у головних напрямках: розвиток сфери оздоровлення та туризму, розвиток бізнесу та залучення інвестицій, розвиток інфраструктури та збереження довкілля, ефективне управління та активізація громади.

Одним з найуспішніших проектів у мерії вважають «Впровадження громадського бюджету» на який щорічно виділяється 1,5 мільйони гривень. Щороку зростає кількість учасників: як тих, хто подає проекти, так і тих, хто за них голосує.

Серед інших вдалих прикладів співпраці з канадійцями – впровадження проекту «Відеонагляд на вулицях Бердянська – запорука безпечного туризму». Ще з 2015 року у Бердянську були встановлені 20 камер зовнішнього спостереження. А нещодавно, саме у рамках канадського проекту були встановлені ще 5 спеціальних камер та обладнання до них. 3 камери для розпізнавання номерних знаків, 1 камера для розпізнавання облич.  Як стверджують у мерії точність розпізнавання – 98%. Завдяки цим відеокамерам у 2018-2019 роках були розкриті 196 правопорушень у тому числі кримінальних.

Наостанок гостям продемонстрували приклад впровадження промислового туризму у Бердянську на прикладі підприємства AZMOL British Petrochemicals. Останнім часом лідер нафтохімічної галузі України та Східної Європи активно залучається до громадських та соціальних проектів, влаштовуючи серед іншого і відкриті екскурсії підприємством. Гості з Канади ознайомилися з багатою історією заводу, оглянули промислові потужності та тутешній парк, закладений ще у середині 90-х німецькими фахівцями. І за сталою традицією висадили своє дерево.

Детальніше у сюжеті ТРК Юг: