Джерело: офіційний сайт міста Івано-Франківська

3Саме такі питання 5 листопада 2019 року розглядались на черговому розширеному засіданні Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку, створеного для впровадження Проекту ПРОМІС та Комітету управління впровадженням Стратегії розвитку міста Івано-Франківська.

Засідання відкрили заступник міського голови Руслан Гайда та радник міського голови Богдан Білик, участь взяли консультант Проекту ПРОМІС Олександр Волошинський та регіональна координаторка Ірина Вандич.

Начальником відділу економічного аналізу та стратегічного планування управління економічного та інтеграційного розвитку було презентовано результати виконання Стратегії розвитку міста за І півріччя 2019 року. Інформацію про виконання Стратегії розвитку міста Івано-Франківська можна переглянути на офіційному сайті міста.

Оскільки до Івано-Франківської міської ради приєдналося два села – Черніїв і Підлужжя, – а Стратегія розвитку має враховувати потреби громади, на засіданні обговорили пропозиції з коригування та внесення змін на 2020 рік до існуючого Плану реалізації Стратегії розвитку міста на період 2018-2020 роки.

Також обговорили стан реалізації 18 ініціатив і проектів, які мають значний вплив на розвиток міста, та основні пріоритети для забезпечення сталості їх результатів у майбутньому.

18 ініціатив і проектів за підтримки проекту ПРОМІС були започатковані та реалізовані за останні два роки у Івано-Франківську, деякі з них є унікальними. Члени Дорадчого комітету обговорили наскільки успішними є ці ініціативи, як іх можна вдосконалити та забезаечити сталість результатів.

Серед проектів та ініціатив, які реалізовувались за підтримки проекти ПРОМІС є:

  • індекс прозорості місцевих бюджетів;
  • генедерно орієнтоване бюджетування;
  • система стратегічного планування (Стратегія розвитку міста Івано-Франківська на період до 2028 року);
  • маркетингова стратегія міста;
  • брендування міста;
  • аналіз місцевого бізнес-клімату, Програма посилення конкурентоспроможності малого і середнього підприємництва на 2019-2021 роки;
  • проект “Розумний туризм в Івано-Франківську (Smart Tourism)”;
  • проект “Гендерний аналіз” (підсилення міського планування і розвитку міста гендерно-чутливими та інклюзивними підходами, залучення жінок до процесів містобудування);
  • проект “SheEmpowers – розширення можливостей жінок в економічному житті міста Івано-Франківська”;
  • проект “B2B Creative Women Network: посилення спроможності жінок у креативних індустріях в м. Івано-Франківськ” (створення Акселератора (центру підтримки) креативних жіночих стартапів як інституції, що прискорюватиме їх виведення на ринок та надасть поштовх реалізації креативних бізнес-ініціатив; впровадження спеціалізованого навчального курсу та програми менторства (наставництва); налагодження мережі партнерства серед жінок у креативних сферах економіки);
  • проект “Lokky – комунікаційно-навігаційна система для з’єднання підприємців креативних економік”;
  • проект “Розвиток середовища для навчання бізнесу у місті Івано-Франківську” (створення комфортних умов для проведення навчальних програм та заходів для бізнесу;

та ряд інших ініціатив та проектів.