1З 10 по 11 грудня у Києві пройшов головний захід у сфері гендерної політики в Україні — Третій український жіночий конгрес, одним з постійних партнерів якого є Проект ПРОМІС.

Щороку подія об’єднує представників та представниць бізнесу, громадськості, влади та іноземних експертів для обговорення актуальних питань розширення економічних та політичних можливостей жінок в Україні.

Підтримка жіночого лідерства в органах місцевого самоврядування та активне залучення жінок до процесів урядування та економічного розвитку є одним з основоположних принципів муніципального управління в Канаді. Саме тому на запрошення Федерації канадських муніципалітетів у Конгресі взяли участь канадська сенаторка Донна Даско та очільниця муніципалітету Кот-де-Неж – Нoтр-Дам-де-Ґрас, депутатка міської ради м. Монреаль, Канада, журналістка Сью Монтгомері.

«Наші демократії сильніші, кращі та справедливіші, коли ми обираємо більше жінок до наших парламентів та до органів влади на усіх рівнях», — підкреслила у своїй промові сенаторка Донна Даско.

В ході заходу учасники та учасниці обговорили такі важливі теми, як рівний доступ до політичної та економічної участі, залучення жінок у сектор безпеки та миробудування, боротьба з гендерно обумовленим насильством, подолання стереотипів та посилення гендерної освіти і виховання.

Український Жіночий Конгрес є унікальним майданчиком, який активізує продуктивний діалог з розширення репрезентативного управління в Україні на всіх рівнях суспільного життя.

Із виступами канадських учасниць можна ознайомитись тут:

Дискусійна платформа 1: Гендерний вимір реформ в Україні

Дискусійна платформа 5: Формування та реалізація державної гендерної політики на місцевому рівні