Джерело – Долинська міська рада

69483232_2471502446239583_8417513902996193280_oВ День іменин Долини, 25 серпня, відбулось урочисте відкриття офісу проекту «Співпраця задля підвищення конкурентоспроможності в секторі сільськогосподарського виробництва та диверсифікації структури місцевої економіки Долинського субрегіону».

Відкриття «Станції інструментального осіменіння бджіл» має багато переваг. Це лабораторія якості бджолопродуктів, водночас навчальний центр для сільськогосподарських виробників та офіс проекту.

Колишня занедбана стара комунальна будівля побудови 50 років перетворилася в сучасний центр розвитку сільського господарства та наповнилася сучасним інноваційним обладнанням для станції інструментального осіменіння бджіл завдяки двом міжнародним проектам.

В рамках проекту «Співпраця задля підвищення конкурентоспроможності в секторі сільськогосподарського виробництва та диверсифікації структури місцевої економіки Долинськогосубрегіону», який реалізується робочою командою КП «Долина-Інвест» та Долинською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу, було зроблено капітальний ремонт будівлі, а в рамках проекту «Підготовка долинських підприємців до виробництва конкурентоспроможної продукції бджільництва, придатної для експорту (маток карпатської породи штучного та природнього осіменіння», який фінансується Урядом Канади через Фонд сприяння розвитку малого та середнього підприємництва проекту міжнародної технічної допомоги Проект «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, придбано сучасне обладнання для лабораторії.

На свято завітали і представники проекту «Партнерство для розвитку міст» Проекту ПРОМІС, координатор ініціатив з розвитку малого та середнього піприємництва Ірина Войцехівська.
До слів привітань долучились також директор комунального підприємства «Долина- Інвест» Олександр Кізима та міський голова Володимир Гаразд.