112 грудня за підтримки Проекту ПРОМІС та Асоціації міст України у Києві пройшов Другий всеукраїнський форум міст-підписантів Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків “Методи та інструменти впровадження засад Хартії”.

Європейська Хартія рівності жінок і чоловіків – документ, що закликає органи місцевого самоврядування (ОМС) спрямовувати доступні їм інструменти на досягнення рівності серед громадян.

У 2018 році три міста – Вінниця, Житомир та Ірпінь стали першими в Україні підписантами Хартії. Сьогодні ж кількість ОМС, що приєдналися до одного з основних документів із забезпечення гендерної рівності, зросла до 62.

Цього року разом з експертами Проекту ПРОМІС та представниками українських міст в заході взяли участь сенаторка Донна Даско та очільниця муніципалітету Кот-де-Неж – Нoтр-Дам-де-Ґрас Сью Монтгомері.

Канадські учасниці зосередили увагу на важливості застосування гендерно-орієнтованого підходу та заохочення жінок до більш активної участі в економічному житті країни,  а представники міст-підписантів презентували свій досвід приєднання до Хартії. Крім того, на форумі обговорили питання розробки, впровадження та моніторингу плану дій з виконання засад документа.