Джерело – Кременчуцька міська рада

2019-05-29_01У Кременчуці розпочав роботу міжнародний екофорум «Екологія міста», який проводиться за підтримки проекту ПРОМІС та  за сприяння виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Попередньо на форумі планують обговорити діяльності Асоціації міст України з екологічних питань, екологічні питання в навчальних продуктах Проекту ПРОМІС, світові тенденції з розвитку зелених міст, канадський досвід з управління водними об’єктами, державна політика у сфері поводження з побутовими відходами, демонстраційний проект з роздільного збирання, який реалізується в рамках Проекту ПРОМІС, спостереження та контроль стану атмосферного повітря Кременчука.

Участь в роботі форуму беруть заступник міського голови Кременчука Дмитро Кравченко, директор КП «Інститут розвитку Кременчука» Андрій Мельник, кандидат технічних наук, проректор із науково-педагогічної роботи та новітніх технологій в освіті КрНУ ім. М. Остроградського, головний експерт проекту ПРОМІС з міжвідомчої співпраці та економічного  розвитку Олександр Ігнатенко, консультант проекту ПРОМІС з питань охорони довкілля Геннадій Марушевський, директор Інституту зеленої економіки, проектний менеджер – реформа системи екологічного контролю, моніторингу та відповідальності Офісу підтримки реформ Міністерства екології та природних ресурсів України В’ячеслав Потапенко, консультант проекту ПРОМІС з питань охорони довкілля (Канада) Даг Хікман, головний інженер і виконавчий директор інженерно-будівельних робіт  м. Торонто (Канада) Майкл Д’Андреа, заступник начальника Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Людмила Полтораченко, начальник управління економіки міста Жмеринка Анатолій Коновал, доктор технічних наук, декан факультету природничих наук КрНУ ім. М. Остроградського Володимир  Бахарєв, директор ТОВ «Атмар Інжиніринг» Вахіт Атмар та ін.

Вітаючи учасників форуму,  заступник міського голови Дмитро Кравченко підкреслив, що проблема збереження навколишнього середовища є однією з найпріорітетніших для сьогодення. Збираючи такі дискусійні майданчики, прикладом якого є екологічний форум, що проходить наразі у Кременчуці,  його учасники,  насамперед мають на меті не тільки обговорити інновації в сфері охорони довкілля, обмінятися досвідом у частині охорони та захисту навколишнього середовища, а й розробити спільну концепцію задля вирішення існуючих екологічних проблем. Дмитро Кравченко підкреслив, що проведення екологічного форуму у Кременчуці за участі науковців і міжнародних експертів  є важливою подією, бо їх знання та практичний досвід у сфері екології  мають сприяти розкриттю проблематики екології міста та  поліпшенню в ньому  екологічної ситуації.