Джерело: Вінницький інформаційний портал «Вежа»

Новина 3_1У міському центрі соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» людей з інвалідністю працевлаштовують за різними спеціальностями: майстер манікюру, майстер хенд-мейд виробів, а віднедавна там навчають професії бариста.

Нагадаємо, що проект «Соціалізація людей з інвалідністю» ініціювала ГО «Гармонія» минулого року. Тоді в центрі відкрили манікюрний салон «Кульбабка», в якому працюють дівчата на візках: Юлія Воровська і Наталя Видайко. До проекту також долучилася Людмила Капеліста, яка в’яже серветки та іграшки і виготовляє прикраси з бісеру. А тепер людям з інвалідністю допомагають опанувати професію бариста.

В сюжеті «UA:Вінниця» йдеться, що для них протягом двох місяців проводили навчання: розповідали про особливості професій, як відкрити власну справу, як вести документацію. А практичні навички учні відпрацьовували на професійному обладнанні.

Одним з таких був 26-річний Юрій Горбач. У сюжеті йдеться, що він – переселенець з Донецька і навчався в ДонНУ імені Стуса на філологічному факультеті. Втім, під час реабілітації у центрі «Гармонія» (Юрій має проблеми з опорно-руховим апаратом), вирішив скористатися можливістю опанувати нову професію, тож тепер він – бариста.

«Ми вирішили ламати стереотипи і доводити, що люди з інвалідністю можуть працювати на рівні з усіма, надавати ті самі послуги і працювати той самий повний робочий день», – розповіла керівник проекту Людмила Нецкіна.

Таким чином Юрій Горбач – один з тих, хто буде обслуговувати виїзні кава-брейки і наразі готується до виходу на роботу. Відомо, що кавові апарати встановлять у одному з торговельних центрів міста. Там продаватимуть й прикраси майстрині Людмили Капелісти.