Джерело статті

Новина 2_1В торговельно-розважальному центрі «Мегамолл» розгорнули «острівець», де готують кавові напої та чай баристи з інвалідністю.

До відкриття міні-кав’ярні у ГО «Гармонія» готувались близько пів року. Виготовляли меблі, замовляли обладнання та навчали баристів.

«Ми набивали руку у центрі реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія». Нас навчали спеціалісти на майстер-класах, а ми пригощали лате і капучіно усіх клієнтів і працівників. Сьогодні я заступаю на зміну. Мій робочий день з 15 до 22. Працюємо в три зміни і з 10 години ранку. Робота до душі, люблю аромат кави та спілкування з людьми», – розповідає харизматичний лате-мен Юрій Горбач.

Робочими місцями молодь забезпечили завдяки проекту «Соціалізація людей з інвалідністю через підприємницьку діяльність в м. Вінниці».

Усе необхідне устаткування для приготування кави придбали завдяки гранту від Проекту ПРОМІС. Його фінансує уряд Канади через Федерацію Канадських Муніципалітетів.

«Частина прибутку від кави піде на оплату праці нашим баристам, а частина – це витратні матеріали: кава, чай, стаканчики і так далі. На меті – відкрити ще один такий «острівець», –розповідає керівник проекту «Кульбабка» Людмила Нецкіна.
«Люди, незалежно від їхнього стану здоров’я, можуть почувати себе рівноправними, адже частиною своєї роботи вони розвивають наше місто. Соціальна ініціатива «Кульбабка» допоможе людям з інвалідністю вийти на ринок праці через соціальне підприємництво та зміну стереотипного ставлення до їх працевлаштування. Запрошуємо на запашну каву!», – додає директор центру реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

Більше деталей в сюжеті телеканалу ВІТА: