AMM_UkraineTrip_Feb2020_supplied

Джерело: Pembina Valley

Офіційні представники Асоціації муніципалітетів Манітоби (AMM) повернулися із, за їхнім твердженням, успішної поїздки до України, де вони поділилися своїми поглядами з перспектив розвитку муніципального врядування в Канаді.

Президент AMM Ральф Гроенінг та виконавчий директор Денис Волков відвідали Харків і Запоріжжя в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. До реалізації його цілей, зокрема, залучаються канадські муніципальні партнери. Співпрацюючи з українськими колегами, вони спільно виробляють рішення для різних проблемних питань розвитку муніципалітетів, таких як управління, економічний розвиток і туризм.


«ФКМ працює з керівниками українських муніципалітетів протягом останніх п’яти років в рамках довгострокової угоди. AMM є частиною цієї ініціативи, тому ми і вирішили приєднатись до цього механізму співпраці, – пояснив Ральф Гроенінг, додавши, що ініціатива заснована на міцному підґрунті канадсько-української громади. – Таким чином, Федерація канадських муніципалітетів побудувала систему технічної допомоги, що допомагає українським муніципалітетам та громадам нарощувати свій потенціал».

В ході візиту Гроенінг і Волков виступили з доповідями про важливість гендерної рівності і ролі жінок в муніципальному управлінні, муніципальну адвокацію та фінансову незалежність асоціацій муніципалітетів. Крім того, вони взяли участь у кількох особистих зустрічах із українськими посадовцями, які зацікавлені в налагодженні відносин з АММ.


«Створення таких партнерств відкриває можливості для обміну передовим досвідом, який допомагає зміцнити муніципальне управління в обох країнах», – додав Гроенінг.

«Я був просто приголомшений гостинністю людей у громадах і ми, як Асоціація, розраховуємо і надалі розвивати наші відносини з керівниками українських муніципалітетів», – сказав він.

AMM продовжить підтримувати проект, допомагаючи визначити можливості економічного розвитку та інші потенційні сфери взаємного співробітництва між канадськими та українськими муніципалітетами.

Деякі обговорення вже відбулися.


«Ми говорили про ідею міст-побратимів і потенціал по’єднання Харкова з муніципалітетом або містом Манітоби, – зазначив він, додавши, що AMM також зацікавлена у вивченні можливостей економічного розвитку з різними підприємствами Манітоби. – Ми почнемо переговори з бізнесом, щоб подивитися, які варіанти, потенціал і які можливості».

Це вже не перший раз, коли офіційні представники Манітоби приїжджають до України в рамках проекту ПРОМІС. У попередніх візитах брали участь представники міста Верден, а також міст Стейнбек і Вінклер.