ПревьюДва дні навчання в рамках програми посилення підприємницької спроможності жінок відбулись на Полтавщині. Участь у тренінговій програми взяли власниці еко-брендів, хореографині, хенд-мейд майстрині – загалом близько 15 учасниць.

“Тренінги для самозайнятих жінок від Проекту ПРОМІС мають на меті підтримати мотивацію жінок до створення власної справи – зауважує Віталій БохнякГоловний експерт з питань розвитку бізнесу –  надати дієві інструменти просування на українських та міжнародних ринках, а також посилити навички учасниць у фінансовому плануванні”.

Починаючих підприємиць привітала Лора Хагг, радниця Проекту ПРОМІС з питань врядування. Пані Лора підтримала учасниць у їх прагненні  до створення власної справи і наголосила на виключній ролі жінок у створенні підтримуючого бізнес-середовища та добробуту у містах.

Під час навчання жінки-підприємиці дізнавались, де шукати ідеї для бізнесу та тестувати їх, як розробити авторський бренд і просувати його на українських та світових маркетплейсах, а також оволоділи навичками сторітелінгу та створення комерційного для підвищення ефективності продажів.

Одна з учасниць навчання, Марина Довойно ділиться власними враженнями:

“Під час тренінгу я отримала багато важливих порад щодо реалізації і промоції продукції у соцмережах, на українських й міжнародних онлайн-ринках. Мені дуже сподобались вправи від тренерів – як звільнити голову від зайвих думок і упереджень щодо бізнесу,  і тепер моя улюблена практика деталізації шляхів реалізації своєї мрії “Аеропорт” – легко, зрозуміло, доступно”.
“Для мене це вже третє місто, де жінки навчаються підприємництву – коментує тренерка та hand made-майстриня Катерина Вороніна – раніше були Івано-Франківськ та Миргород, тепер Кременчук – усюди учасниці дуже різні. Я дуже рада бачити, як під час тренінгу перестороги щодо невдач у бізнесі відходять на другий план, як горять очі у жінок, коли вони говорять про свою справу, як мрії перетворюються на бізнес-план і конкретні дії. Ми продовжуємо бути на зв’язку з усіма учасницями і підтримувати у їхній справі”.

Для Проекту ПРОМІС особливо важливою є підтримка самозайнятих жінок на шляху  розвитку їх підприємницьких компетенцій, створення умов для більшої впевненості й незалежності бізнес-леді, а також розбудова ефективних партнерств між підприємицями для забезпечення сталого розвитку міст та сприятливого бізнес-клімату.