Facebook_11-26_2Завдяки проекту, що реалізується за підтримки Проекту ПРОМІС в рамках Фонду сприяння розвитку МСП, в Енергодарі з’явився сучасний креативний простір. Молодь міста має можливість підвищити свої навички у сфері ІТ та кіберспорту, а також започаткувати стартап-проекти.

Метою проекту “Молодіжний бізнес консалтинг центр”, що впроваджується за ініціативи ГО “Відродження”, є розвиток бізнес-екосистеми, стимулювання підприємництва та підтримка стартап-культури серед молоді міста Енергодар.

Серед основних реалізованих завдань проекту – створення та облаштування робочого креативного простору із відповідним зонуванням. Відтак резиденти центру мають можливість брати участь у навчальних заходах у зоні coachroom, посилювати свої навички у кіберспорті у cyberclub-зоні, а також спільно напрацьовувати стартап-ідеї у coworkingzone.

Зараз триває другий потік освітньої програми з підприємництва для молоді “Starter”. Учасники програми за 3 місяці опановують основні теми у сфері підприємництва: пошук підприємницьких ідей; бізнес-моделювання; маркетингові стратегії; техніка ефективних продажів; IT тренди та технології; особистий розвиток; “зелений бізнес” та “екологічна збалансованість”. В умовах пандемії навчання має змішаний формат – офлайн навчання доповнюється онлайн-зустрічами .

Уляна Коробчук, керівниця проекту та голова молодіжної ГО “Відродження” розповідає:

“Випускниками програми Starter вже стали 15 молодих підприємців Енергодару кожен з яких має свою бізнес-ідею. Члени журі, які оцінювали стартап-проекти наших студентів, підприємці міста та області відзначили високий рівень креативності та сфокусованості на практичне застосування бізнес-ідей. Зараз кожен з резидентів коворкінгу та випускників навчальної програми постійно отримує підтримку менторів, а троє з них планують відкриття ФОП”.

Крім того, Центр став базою із навчання робототехніці на платформі Arduino для дітей 8-9 років і підлітків. Також заняття проводяться для вчителів інформатики та STEM-практиків міста Енергодар. Під час майстер-класів діти мають змогу не лише оволодіти принципами програмування та основами робототехніки, але і побачити їх роботу на практиці завдяки різноманітним роботизованим конструкторам.

Як коментує Віталій Перерва, викладач програмування у Центрі на платформі Arduino:

“Наших учнів немає потреби мотивувати додатково для навчання. Навпаки, часто вони випереджають програму, намагаються ускладнити собі завдання та вигадати додаткові можливості для своїх винаходів. Навіть, коли мова йде про програмування суто у віртуальному світі, зацікавленість дітей та підлітків дуже висока”.

Підтримка таких ініціатив, як організація розвиваючого простору для бізнес-ініціатив молоді та розвиток IT-навичок, які підтримує Проект ПРОМІС, створює дієві засади для обміну ідеями, підвищення рівня самозайнятості населення та економічного розвитку міста.