З 22 по 29 квітня 2020 року Проект ПРОМІС спільно з Вінницькою обласною державною адміністрацією та Центром підвищення кваліфікації Вінницької області провів базовий тренінг з місцевого економічного розвитку (МЕР). У навчанні взяли участь понад 20 представників органів місцевого самоврядування з усієї області.

Дев’ятиденний очно-заочний тренінг для посадовців відбувся в рамках спеціальної професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань МЕР. Програма була розроблена Проектом ПРОМІС в рамках Меморандуму про співпрацю з Національною академією державного управління при Президентові України.

«Беру участь у навчанні за Програмою Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області. Вдячна Проекту ПРОМІС за запрошення взяти участь у навчальній програмі та можливість здобути нові знання. Не панікуємо, а працюємо!», – пише в своєму дописі Людмила Равлюк, директорка Агенції місцевого економічного розвитку міста Ладижин, учасниця тренінгу.

В ході навчання учасники розглянули такі теми, як основи МЕР, демократичне врядування, методологія та сучасна практика стратегічного планування, інвестиції як інструмент МЕР, підтримка малого та середнього підприємництва, маркетинг та брендинг територій, механізми фінансування МЕР, моніторинг та оцінка результатів.

Очний модуль навчання та вручення сертифікатів плануються після зняття всіх карантинних обмежень.