Джерело: офіційний сайт міста Хмільника

26 лютого в Хмільнику відбулась презентація проекту «Нова сучасна модель розвитку туристичного-курортного міста», що реалізується ГО «Туристично-оздоровча Україна» у партнерстві з Хмільницькою міською радою та ГО “ПРАВО” за підтримки Проекту ПРОМІС.

Участь у презентації взяли: міський голова Сергій Редчик, регіональна координаторка Проекту ПРОМІС у Вінницькій області Оксана Бондар, представники профільних структурних підрозділів міської ради, громадські об’єднання.

Проект спрямований на розвиток туристичної індустрії міста і передбачає створення туристично-інформаційного центру, нових туристичних продуктів та розвитку нових моделей бізнесу у  сфері туризму.

Ініціатива дозволить реалізувати нову сучасну модель надання туристичних послуг суб’єктами МСП та створити сприятливі умови для підвищення конкурентоспроможності МСП в Хмільнику шляхом використання туристичного потенціалу міста, залучення до підприємницької діяльності в сфері туризму та розвитку інформаційно-туристичного центру.

У рамках реалізації проекту планується проведення циклу навчань, майстер-класів, тренінгів для жителів міста та району з виготовлення та просування сувенірної продукції, зокрема, товарів та послуг «зеленого бізнесу», а також популяризації туристичних знань про довкілля Хмільницького субрегіону. Для цього заплановано проведення навчальних тренінгів із роз’яснення переваг кластерних ініціатив, історії успіху роботи Кластерів.