Прев_ю

Віру у власні сили, потужний потенціал до ділової активності і підтримку для подальших дій у бізнесі знаходять учасниці тренінгів з підприємництва від Проекту ПРОМІС. 15 та 16 жовтня навчальна програма з основ підприємницької діяльності пройшла для жінок Вінниччини. 

Серед учасниць тренінгу, як представниці Вінниці із екопроектами та ідеями об’єднання у бізнес-спільноти, так і мешканки селищ області з ініціативами зеленого туризму та виробами хенд-мейд. Різноманітний професійний та життєвий досвід учасниць навчання дає можливість жінкам усвідомити власні можливості, отримати підтримку для своїх ідей та створити економічно-вигідну бізнес модель для їх втілення.

Враженнями про участь у навчанні ділиться  Анна Андрійченко з Вінниці

“У нас із чоловіком сімейний бізнес створюємо готель у стилі “Техас”. Цього року ми лише розпочали будівництво, тож усі знання з налагодження бізнес-процесів та промоції для нас є дуже важливими. Напрочуд корисними були знання з тренінгу про бізнес-планування, розробку графіку внутрішніх фінансів потоків витрат і джерел надходжень. А навички з композиції та фотографування, стануть нам корисними не лише у промоції готелю в соціальних мережах, але й при оздобленні номерів та зон відпочинку.”  

Теоретичні основи з фінансового менеджменту тренерки підкріплюють практичними кейсами і разом з учасницями проходять усі етапи започаткування власної справи. Це дає можливість жінкам створити бізнес-модель, вирахувати точку беззбитковості, зрозуміти необхідність у додаткових ресурсах та можливих партнерствах.   

Навчання також підштовхує учасниць покращувати свої навички у дотичних сферах та розширювати можливості. Наприклад, майбутні підприємиці приймають рішення про необхідність підвищити рівень володіння іноземною мовою, або зареєструватись на міжнародних маркетплейсах.

Учасниця навчання Інна Горбань, мешканка міста Іллінці,  ділиться своїм рішенням про вихід на закордонний онлайн-ринок виробів хенд-мейд:

“Моїм хобі вже тривалий час є вишивка бісером. Але для заробітку на своїх виробах не вистачало впевненості і, власне, знань у сфері ведення підприємницької діяльності.  Для українського покупця ці вироби є досить вартісними, а продажі своїх картин за кордон мені здавались нереальними. Але завдяки тренеркам Проекту ПРОМІС, я тепер знаю все дуже навіть реально! Вже у найближчих моїх планах реєстрація на Etsy. Я думаю успіх підприємництва ще й у тому, що люди відчувають, коли гориш своєю справою, коли бачиш красу у витончених деталях і хочеш нею ділитись”. 

Особливістю тренінгу для самозайнятих жінок у Вінниці стало те, що до них долучились і учасниці лютневої програми навчання від Проекту ПРОМІС. Цього разу, випускниці попереднього курсу, взяли участь у заході в якості надавачів послуг з кейтерингу. Після навчання у лютому вони зареєструвались як фізичні особи-підприємці і тепер частують учасниць кавою та канапками.

Створення додаткових можливостей для реалізації підприємницького потенціалу жінок, що підтримує Проект ПРОМІС, демонструє високу ефективність як економічної з точки зору, так і з огляду на розбудову соціально збалансованої зайнятості та сталого міського розвитку.