ПревьюЗаключна сесія навчання з місцевого економічного розвитку (МЕР) для представників ОМС відбулася у Вінниці.

Сертифікаційна програма “Професійна програма підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку” розроблена експертами Проекту ПРОМІС спільно з викладачами Національної академії державного управління при Президентові України у 2019 році.

Нагадаємо, програма складається з 3-х сесій і охоплює 8 модулів, серед яких стратегічне планування, залучення інвестицій, розвиток малого та середнього підприємництва, брендинг територій та інше. У відповідь на умови нової реальності, навчання має змішаний характер – дві сесії відбулися в онлайн-форматі, третя заключна офлайн-сесія побудована тренерами із максимальним використанням практичних групових завдань для закріплення теоретичних знань отриманих учасниками в онлайні. Тож під час триденного тренінгу спеціалісти ОМС Вінницької області разом із тренерами  шукали відповіді на такі питання як сформувати пріоритетні проекти розвитку територій на основі стратегічного бачення, як просувати інвестиційні можливості територій, як впроваджувати різні форми партисипативності на місцях та інше.

Одна з учасниць навчальної програми, Наталія Гнатенко, начальник відділу економіки, стратегічного планування та інвестиційного розвитку Тульчинської міської ОТГ ділиться своїми враженнями:


“Під час обох форм навчання ми отримали дуже актуальну інформацію: теоретичний матеріал викладений у доступній формі під час онлайн-навчання, а програма офлайн зустрічі повністю побудована на практичних вправах із можливістю отримати консультацію від тренерів. Особливо для мене корисними виявились рекомендації щодо залучення інвестицій та промоції потенціалу ОТГ на сайті громади”.
“На нашу громаду невдовзі очікує багато змін, у зв’язку із новим адміністративно-територіальним устроєм, – зауважує Катерина Цабак заступник начальника управління економіки та розвитку інфраструктури Жмеринської міської ради, – й попереду об’ємна робота з напрацювання нових стратегічних документів, інвестиційних пропозицій та промоційних продуктів. Тож знання отриманні під час навчання є напрочуд актуальними, крім того ми також потребуватимемо подальшої підтримки експертів Проекту ПРОМІС”.

Тренінг з МЕР пройшов за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

Загалом, навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань МЕР, що підтримується ПРОМІС дає змогу посадовцям поглибити власні знання у сфері економічного розвитку, тримати руку на пульсі щодо тенденцій залучення інвестицій, розвитку МСП та покращувати навички у розв’язанні управлінських завдань різного рівня.