Facebook_01-18_2_2Створення фізичного простору стало логічним продовженням проекту “Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці”, покликаного допомогти місцевим підприємцям та підприємницям, який було реалізовано за підтримки Проекту ПРОМІС в рамках Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств.

Бізнес-інкубатор розмістився у діловому центрі Кременчука, має коворкінг-простір та спеціальні кімнати для навчальних тренінгів, зустрічей та переговорів. Координатори та резиденти інкубатора визначають його як місце знань, допомоги, пошуку ділових партнерів та власного розвитку.

Окрім популяризації та підтримки мікро-, малого- та середнього бізнесу у Кременчуці, бізнес інкубатор сприяє створенню кластеру соціально-активних підприємців, з акцентом на інклюзивний та жіночий бізнес і загалом реалізацію win-win стратегії у розбудові бізнес-спільноти.

Як розповідає Ганна Тимофієнко, співкоординаторка бізнес-інкубатора та членкиня ГО “Інша Жінка”:

“Нашою метою було створення простору, де досвідчені підприємці та підприємниці й початківці зможуть почувати себе на одній хвилі, отримати підтримку чи пораду. Крім того, раніше для навчання у бізнес-сфері необхідно було їхати до іншого міста, що складно поєднувати із сімейними обов’язками та веденням власного підприємства. Зараз, така можливість є для всіх бажаючих — ми постійно організовуємо навчальні заходи, в онлайн- та офлайн-форматі.”

Простір бізнес-хабу дає можливість підприємцям та підприємницям налагоджувати зв’язки, проводити стратегічні сесії, обмінюватись досвідом, проводити бізнес-тренінги, мітапи, реалізовувати програми наставництва. У бізнес-інкубаторі є змога працювати і в режимі коворкінгу. Як зазначають координаторки проекту, це особливо важливо, наприклад для мам-підприємниць, які тепер проводять свої переговори або реалізовують бізнес-плани у зручному та облаштованому для цього місці, не відволікаючись на побутові питання, які неминуче оточують жінку вдома.

Наразі, бізнес-інкубатор у Кременчуці працює із дотриманням вимог локдауну, а запланована навчальна програма “Школа бізнесу для жінок Vol.2″ розпочалась в режимі онлайн.

Про подальші плани бізнес-інкубатора розповідає Юлія Цибульська голова ГО “Інша Жінка”:

“Зараз у нас на меті якомога активніше увійти у запланований графік роботи, адже маємо дуже великі очікування від місцевих підприємців та підприємниць. Нас підтримують активні містяни, власники бізнесів із соціальною позицією, молоді творці бізнес-ідей — і це найголовніше, адже простір було створено саме для об’єднання та посилення підприємців, підвищення їх незалежності та налагодження дружнього бізнес-клімату у місті”.

Координаторки простору зазначають, що саме зараз великий попит на знання з ведення бізнесу, або його переорієнтування враховуючи виклики пандемії. Водночас є запит і від молоді на підтримку стартап-проектів у галузі діджитал-технологій, IT та інших.

“Дуже важливо, що освітній бізнес-простір, що з’явився у Кременчуці робить акцент на інноваційному підході до ведення підприємницької діяльності та розбудові ком’юніті — ділиться своїми враженнями Марина Рудницька, резидентка бізнес-інкубатора, — Адже створення дружнього, партнерського середовища бізнесменів, замість конкуренції та відокремленості, врешті приносить кращі результати для всіх.”

Зовсім скоро простір наповниться зустрічами та обміном думками, креативними ідеями та взаємодопомогою кременчуцьких підприємців. Проект ПРОМІС дякує партнерам за реалізацію напрочуд актуального для розбудови сприятливого бізнес-середовища, проекту для міста і регіону загалом. Впевнені, що практика підтримки просторів спрямованих на розбудову бізнес-спільнот стане гарним прикладом й для інших міст України.