13IMG_7528IMG_752511-12 жовтня у м. Запоріжжя відбувся Міжнародний форум з питань інтеграції та кооперації «InCo Forum Integration & Cooperation». Метою Форуму було представлення ключових змін в питаннях інвестування, торгівлі і кооперації на внутрішніх та зовнішніх ринках, а також їх особливостей з урахуванням дії Угоди про зону вільної торговлі з ЄС.  У роботі Форуму взяли участь експерти Проекту ПРОМІС В. Кокоть, О. Войтович та координатор Проекту у Запорізькій області С. Кругляк.

Відкрив Форум Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. У своєму виступі він підкреслив, що сьогодні завдання влади полягає в тому, аби створити сприятливі умови для ведення бізнесу та знищити будь-які перепони на шляху залучення інвестицій.

Форум передбачав роботу у трьох тематичних блоках. Перший був присвячений питанням розширення географії експорту українських компаній та відбувся у форматі експертного обговорення. Спікерами цього блоку були представники дипломатичних місій, галузевих асоціацій, бізнесу з країн ЄС, Туреччини, Китаю, Канади, Ізраїлю, ОАЕ.

DSC01146 мДругий блок був присвячений питанню інтеграції у світове економічне співтовариство, експерти поділилися думками та досвідом шляхів і особливостей виходу українських товарів на світові ринки.

Третій блок, модератором якого був головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть, охоплював такі теми, як інструменти підтримки і фінансування експортно-імпортної діяльності, внутрішньої кооперації, співпраці з міжнародними проектами технічної та фінансової допомоги (ЄС, ЄБРР, GIZ, ПРОМІС, ЮНІДО, ТПП України, галузевих асоціацій). В. Кокоть поділився досвідом Проекту ПРОМІС з розробки та впровадження програм просування продукції міст на зовнішні ринки.

Також на Форумі експерти  ПРОМІС представили Інвестиційний паспорт Запорізької області, що був розроблений за експертної підтримки.