2020-06-1111 червня 2020 року відбулось шосте засідання спостережної ради Проекту ПРОМІС (СР). У заході взяли участь представники Посольства Канади в Україні, Міністерства розвитку громад та територій України, очільники та представники міст та громад-партнерів Проекту. Для того, аби гарантувати безпеку здоров’я кожного з учасників, захід вперше пройшов в онлайн-форматі.

Співголовами СР виступили Бев Еслінгер, Депутат міської ради міста Едмонтон, членкиня Ради Федерації канадських муніципалітетів (ФКМ) та Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України.  До зустрічі також долучились Ешлі Малруні, радниця, очільниця відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, Себастьян Амель, Виконавчий директор, ФКМ та Олег Войтович, Державний секретар Міністерства розвитку громад та територій.

В ході зустрічі учасники здійснили огляд річного звіту за 5й рік (2019-2020) та планів на 6й завершальний рік діяльності Проекту.

Основні результативні показники за кожним з компонентів діяльності Проекту ПРОМІС зібрано в добірці інфографічних матеріалів.


«Не зважаючи на виклики, що виникли у 2020 році, Проект ПРОМІС продовжує активно впроваджувати свою діяльність та підтримувати міста-партнери. Особливим фокусом у 2020 році залишається забезпечення сталості ініціатив Проекту. Ми вже можемо побачити позитивні впливи реалізації інструментів, упроваджених за роки діяльності. У фінальний рік очікуємо значного доповнення нашого спільного з містами-партнерами доробку якісних змін», – зазначив Олександр Кучеренко, директор Проекту ПРОМІС.

Для демонстрації застосування інструментарію запровадженого і підтриманого Проектом ПРОМІС, в ході зустрічі було презентовано мапу результатів. Цей новий інтерактивний інструмент дозволяє побачити повну картину механізмів, упроваджених у кожному з міст-партнерів.


«Проект переходить в стан інституціоналізації своїх досягнень. Ми пишаємось тим, що запроваджені практики стали новою реальністю для міст та громад-партнерів. Це є показником ефективності Проекту ПРОМІС. Уже сьогодні ми збираємо врожай спільної плідної роботи», – розповів у своїй промові Себастьян Амель, Виконавчий директор, Федерації канадських муніципалітетів.

Завершальний рік діяльності Проекту ПРОМІС планується присвятити посиленню та забезпеченню сталості усіх упроваджених ініціатив у майбутньому. Кожен із реалізованих інструментів вже сьогодні створює надійну основу для подальшого успішного розвитку партнерів.

1000 2000 3000